KFC Herenthout won de degradatiederby tegen de buren uit Noordstar. Beide teams maakten er een erg genietbare 1e helft van met wisselende kansen maar het bleef 0-0. Ook na de rust bleef Noordstar tot het uur goed meespelen. Al groeide de thuisploeg in de wedstrijd. Luyten schoot een bal tegen de lat maar bij een volgende kans kon Stesses in de rebound toch de 1-0 voorbij doelman Van Bael tikken. Diezelfde Stesses schoot nog een vrijschop prachtig binnen.

Toen Van Bael in een duel een thuisaanvaller neerhaalde, mocht Joren Willems voor KFC Herenthout van op de stip de 3-0 scoren. Noordstar was helemaal uitgeteld.

Voor KFC Herenthout was het de eerste overwinning van het seizoen. Noordstar blijft met 1 schamel puntje achter.